İslim Kebabı

İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 adet büyük uzunluk patlıcan

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Üzeri için;

  • Domates
  • Yeşil biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su
  • Sıvıyağ
  • Tuz

İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları uzun biçimde kesip tuzlu suda bekletiyoruz. Kurulayıp kızartıyoruz.
  2. Soğanı rendeliyoruz.
  3. Bayat ekmeği ıslatıp sıkıp ufalıyoruz.
  4. Kıyma rendelenmiş soğan ,bayat ekmek içi ,tuz ,karabiber ,kimyonu bir kaba alarak 10-15 dk yoğuruyoruz.
  5. Ne kadar çok yoğurursak köfteler o kadar hoş olur.
  6. Köftelere yuvarlak biçim verip kızartıyoruz.
  7. İki uzun dilim kızarmış patlıcanı artı formuna getirip ortasına bir adet köfteyi koyuyoruz.
  8. Dört ucunu bir ortaya getirerek kapatıp üzerine domates ve biberi kürdanla batırıyoruz.
  9. Sosu için salça, sıcak su, tuz ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  10. Fırın tepsisine dizdiğimiz kebabın üzerine döküyoruz.
  11. 250 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Servis tabağına alarak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🤗.

İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efi Badem Kurabiyesi
Pişmeyen Diyet Puding
Tavuklu Karnıyarık
Sütlü Yaz Pudingi (Videolu)
Karamelize Tereyağlı Cookie
Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Aktarım Tekniği)
Hdabla | © 2025 |