İslim Kebabı
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- 3 adet büyük uzunluk patlıcan
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- Domates
- Yeşil biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
- Sıvıyağ
- Tuz
İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları uzun biçimde kesip tuzlu suda bekletiyoruz. Kurulayıp kızartıyoruz.
- Soğanı rendeliyoruz.
- Bayat ekmeği ıslatıp sıkıp ufalıyoruz.
- Kıyma rendelenmiş soğan ,bayat ekmek içi ,tuz ,karabiber ,kimyonu bir kaba alarak 10-15 dk yoğuruyoruz.
- Ne kadar çok yoğurursak köfteler o kadar hoş olur.
- Köftelere yuvarlak biçim verip kızartıyoruz.
- İki uzun dilim kızarmış patlıcanı artı formuna getirip ortasına bir adet köfteyi koyuyoruz.
- Dört ucunu bir ortaya getirerek kapatıp üzerine domates ve biberi kürdanla batırıyoruz.
- Sosu için salça, sıcak su, tuz ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz kebabın üzerine döküyoruz.
- 250 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Servis tabağına alarak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🤗.
İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














