Cream Puff
Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler
Pastacı kreması;
- 1 lt süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Choux hamuru için;
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 70 gram tereyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 3 adet yumurta
Kıtır hamur için;
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 80 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?
- Vanilya ve şanti hariç bütün malzemeyi tencereye alın daima karıştırarak pişirin.
- Pişen krema ılıdığında vanilya ve şantiyi toz olarak ekleyin uygunca çırpın.
- Daha sonra buzdolabına kaldırın.
- Hamuru için;un ve yumurta hariç bütün malzemeyi tencereye alıp kaynatın.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyip yeterlice yedirerek 3 dk kadar karıştırın.
- Hamuru soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyip her seferinde düzgünce çırpın.
- Kıtır hamur için materyalleri karıştırıp yağılı kağıdın ortasında ince halde açın ve buzluğa kaldırın.
- Hamuru sıkma torbasına alıp torbanın ucunu kesip yağılı kağıt serili tepsiye 3 parmak aralıklarla sıkın kıtır hamuru dondurucudan çıkarıp bardakla kesin ve choux hamurlarının üzerine yerleştirin.
- 180 derece sıcak fırında kızarıp sertleşene dek pişirin.
- Fırın kapağını birinci 30 dk açmıyoruz.
- Pişince krema sıkmalık üst kısmını kesiyoruz ve kremamızı dolduruyoruz.
- Dilerseniz üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz.
Deneyenlere simdiden afiyet olsun 🌺.
Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















