Cream Puff

Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler

Pastacı kreması;

  • 1 lt süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Choux hamuru için;

  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 70 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta

Kıtır hamur için;

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 80 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un

Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Vanilya ve şanti hariç bütün malzemeyi tencereye alın daima karıştırarak pişirin.
  2. Pişen krema ılıdığında vanilya ve şantiyi toz olarak ekleyin uygunca çırpın.
  3. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
  4. Hamuru için;un ve yumurta hariç bütün malzemeyi tencereye alıp kaynatın.
  5. Kaynadıktan sonra unu ekleyip yeterlice yedirerek 3 dk kadar karıştırın.
  6. Hamuru soğumaya bırakın.
  7. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyip her seferinde düzgünce çırpın.
  8. Kıtır hamur için materyalleri karıştırıp yağılı kağıdın ortasında ince halde açın ve buzluğa kaldırın.
  9. Hamuru sıkma torbasına alıp torbanın ucunu kesip yağılı kağıt serili tepsiye 3 parmak aralıklarla sıkın kıtır hamuru dondurucudan çıkarıp bardakla kesin ve choux hamurlarının üzerine yerleştirin.
  10. 180 derece sıcak fırında kızarıp sertleşene dek pişirin.
  11. Fırın kapağını birinci 30 dk açmıyoruz.
  12. Pişince krema sıkmalık üst kısmını kesiyoruz ve kremamızı dolduruyoruz.
  13. Dilerseniz üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz.

Deneyenlere simdiden afiyet olsun 🌺.

Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Pizza
Tahinli Kek ( Sadece 3 Malzemeli Enfes )
Donut
Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı
Un Helvası
Muzlu Magnolia
Hdabla | © 2025 |