Glutensiz Aşure Tarifi

Glutensiz Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kepekli pirinç
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru kayısı (doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru incir (doğranmış)
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 500 gram toz şeker
  • Su (göz kararı)

Glutensiz Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kepekli pirinçi yıkayıp geniş bir tencereye alın.
  2. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar suyla haşlayın.
  3. Haşlanmış nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin.
  4. Bu kademede karışımın kıvamını denetim edin.
  5. Eğer çok ağır olduysa sıcak su ekleyerek açabilirsiniz.
  6. Tüm materyaller güzelce kaynaşana kadar birlikte 10-15 dakika kaynatın.
  7. Doğranmış kayısı, incir, kuş üzümü ve kuru üzümü ekleyin.
  8. Birlikte 5-10 dakika daha kaynatın.
  9. Kuru meyveler yumuşayıp tatlarını bırakmaya başlayacak.
  10. Şekeri ilave edin ve 10 dakika kadar kaynatın.
  11. Bu müddette karışım kıvam alacak, şekeri de düzgünce eriyecek.
  12. Tat ve yoğunluk bu basamakta oturur.
  13. Ilınınca kaselere paylaştırın.
  14. Üzerine ceviz, tarçın, nar taneleri yahut fındık serperek servis edebilirsiniz. ✨

Not: şekeri ekledikten sonra 10 dakikadan fazla kaynatmayalım. Şekeri kendi damak lezzetinize nazaran az ya da çok ayarlayabilirsiniz.

Glutensiz Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Kurabiye
Mangal Tadında Köfte ( Efsane Ve Tam Kıvamında)
Portakallı Kurabiye
Kıymalı Kabak Sandal
Nutellalı Kurabiye
Tek Tencere Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |