Tavada Brüksel Lahanası
Tavada Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram Brüksel lahanası
- 2 tane büyük havuç
- 1 tane kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sos için gereçler:
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
Tavada Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanalarını ayıklayalım. Sararmış, lekeli vb. Yapraklarını temizleyip saplarındaki fazlalıkları keselim.
- Lahanaları, yaprak kısımlarından sap tarafına yanlışsız bıçakla artı biçiminde keselim.
- Çizikleri saplarından ayırmayacak halde atalım.
- Lahanaları yıkayalım.
- Havuçları ve biberi orta kalınlıkta verev formda keselim.
- Zeytinyağını tavaya ekleyelim, üzerine havuçları alıp 7-8 dakika soteleyelim.
- Ardından biberi de ekleyip havuçla birlikte iki dakika daha soteleyelim.
- Soteleme süreci tamamlanan biberi ve havuçları kaşıkla bir kaba alalım. Bu basamakta yağın tavada kalmasına dikkat edelim.
- Brüksel lahanalarının önünü ve ardını tavada yüksek ateşte kızartalım.
- Lahanaların bir yüzü karamel rengi alınca öbür tarafını çevirelim.
- Bu kademede tavadaki yağ biter ya da azalırsa bir-iki yemek kaşığı daha zeytinyağı ekleyelim.
- Lahanaların iki yüzeyi de kızarınca ocağı sonuna kadar kısıp tavanın kapağını kapatalım ve lahanaları 15 dakika pişirelim.
- Lahanalar pişerken ortada sırada karıştıralım.
- Bu ortada sos için hazırlık yapalım.
- Bir limonun kabuğunu kaseye rendeleyelim.
- Aynı limonun yarısının suyunu sıkalım.
- Üzerine tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
- Lahanalar pişince üzerine rendelediğimiz, doğradığımız ya da sıktığımız 4 diş sarımsağı ekleyelim.
- Lahanaları bir dakika da sarımsakla soteleyelim.
- Daha evvel sotelediğimiz biber ve havuçları da tavaya alıp alt üst ederek 3-4 dakika bütün gereçleri birlikte pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra hazırladığımız sosu tavaya ekleyip bütün materyallerle karıştıralım.Afiyet olsun.
Tavada Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








