Fırın Tepsisinde Perde Pilav

Fırın Tepsisinde Perde Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet haşlanmış tavuk
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Tepsiyi yağlamak için:

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram çiğ badem (kabukları soyulmuş)

Hamuru için:

  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un

Fırın Tepsisinde Perde Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Tezgaha alıp hamuru toparlayın.
  3. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
  4. Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.
  5. Dolmalık fıstıkları katıp 2-3 dakika kavurun.
  6. Pirinçleri ek edip kısık ateşte şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
  7. Kalan baharatları da ekleyip karıştırın.
  8. Sıcak tavuk suyunu tencereye ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Demlenmiş pilava haşlanmış tavukları ekleyip karıştırın.
  10. Hamuru ikiye ayırıp bir modülünü merdane yardımıyla açın hamuru dışa sarkacak formda fırın tepsisine yerleştirin.
  11. Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.
  12. 190 derece fırında 30 dakika pişirin.

Fırın Tepsisinde Perde Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Çikolatalı Kap Kek
Sade Puf Puf Poğaça
Kemalpaşa Peynir Tatlısı
Capcanlı Gün Menüm
Fırında Patates Kızartması (Sağlıklı Kolay)
Cevizli İrmikli Nefis Tatlı (Çok Kolay Ve Lezzetli )
Hdabla | © 2025 |