Ev Usulü Et Dürüm

Ev Yolu Et Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 8-9 adet lavaş (tarif için)

İçine;

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 5-6 adet kornişon salatalık turşusu
  • Sumak
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz

Lavaşın üzerine sürmek için;

  • Salça (ev yapımı)

Ev Tarzı Et Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etler uygun bir tencerede zeytinyağı ile biraz kavrulur ve bir su bardağı su ek edilerek pişirilir. Suyunu çekince kekik ve tuz eklenerek ve biraz daha kavrulur.
  2. Patatesler ince uzun biçimde kesilir ve tavada az yağda kızartılır. Tuz eklenir.
  3. Soğan ince ince piyazlık doğranır ve sumak ve tuz ile karıştırılır.
  4. Domates ve kornişon da ince ince doğranır.
  5. Ev üretimi lavaşa biraz salça sürülür (tarif için)
  6. Üzerine 3-4 dilim domates, 5-6 dilim kornişon salatalık, 10-12 tane kızarmış patates, 2 yemek kaşığı kadar soğan ve 8-10 tane kadarı da kuşbaşı et konulur. Dürüm formunda sarılır. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Ev Adabı Et Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sirkeli Tuzlu Kurabiye
Kıymalı Ispanak Yemeği
Elmalı Rulo Kek
Ispanaklı Pişi
Aşırı Lezzetli Tarhana Çorbası
Mısırlı Yoğurtlu Makarna
Hdabla | © 2025 |