Ev Usulü Et Dürüm
Ev Yolu Et Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı kuzu eti
- 8-9 adet lavaş (tarif için)
İçine;
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk domates
- 5-6 adet kornişon salatalık turşusu
- Sumak
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
Lavaşın üzerine sürmek için;
- Salça (ev yapımı)
Ev Tarzı Et Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etler uygun bir tencerede zeytinyağı ile biraz kavrulur ve bir su bardağı su ek edilerek pişirilir. Suyunu çekince kekik ve tuz eklenerek ve biraz daha kavrulur.
- Patatesler ince uzun biçimde kesilir ve tavada az yağda kızartılır. Tuz eklenir.
- Soğan ince ince piyazlık doğranır ve sumak ve tuz ile karıştırılır.
- Domates ve kornişon da ince ince doğranır.
- Ev üretimi lavaşa biraz salça sürülür (tarif için)
- Üzerine 3-4 dilim domates, 5-6 dilim kornişon salatalık, 10-12 tane kızarmış patates, 2 yemek kaşığı kadar soğan ve 8-10 tane kadarı da kuşbaşı et konulur. Dürüm formunda sarılır. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Ev Adabı Et Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















