Spirulemon
Spirulemon Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram şekersiz fındık ezmesi
- 300 gram glutensiz, ince öğütülmüş yulaf
- 330 ml yüksek proteinli süt
- 1 çay kaşığı spirulina (≈ 3 g)
- 1 limonun suyu + kabuğunun rendesi*
- 100 gram şekersiz bitter çikolata (kaplama)
- Limonun suyu az çıkarsa 2 limon kullan.
Spirulemon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulafla proteinli sütü pürüzsüz olana kadar karıştır.
- Limon suyunu ekle, spatulayla yoğur.
- Fındık ezmesini kat (kaloriyi kırpmak istiyorsan yüzeydeki fazla yağı alma).
- Spirulinayı karıştır, hamur kıvam alınca topları yuvarla.
- Topları yağlı kâğıtlı tepsiye diz; buzdolabında 1 saat soğut.
- Çikolatayı benmari yöntemi erit. Her topun doruğunu çikolataya batır, fazlasını akıt.
- Çikolata donsun diye 15 dk daha soğut → spirulemon hazır!.
Spirulemon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







