Pancar Salatası
Pancar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta uzunluk pancar
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 iri diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez ( isteğe bağlı)
- Yeterince tuz
Sunum için;
- Maydanoz
- Ceviz
Su bardağı ölçüsü 200ml
Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pancarı sudan geçirelim. Baş ve uç kısmını bıçak yardımı ile alalım.
- Kabuğunu soyalım. Rende’nin kalın kısmı ile rendeleyelim.
- Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine pancarı ek edelim. Kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
- Kenar kısımları ortaya alarak kavuralım kenarda kalan pancarın yanmasını önlemiş oluruz. Tekrar kaşık yardımı ile dağıtalım.
- Çok az kavurmamız kâfi olacaktır. Pancarı kenarda soğumaya bırakalım.
- İçinin yoğurdunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaba iki su bardağı yoğurdu alalım ve bir su bardağı süzme yoğurdu ek edelim.
- Yoğurt pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. İstek ederseniz bu etapta mayonez ek edebilirsiniz.
- Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ek edelim.
- Soğumuş olan pancarı kaşık yardımı ile yoğurda aktaralım ve karıştıralım.
- Servis tabağına alalım ve üzerine ince ince kıyılmış maydanozu serpiştirelim. Soğuk servis yapalım afiyet olsun.
Not:Ceviz ile de süsleye bilirsiniz. Dilerseniz cevizi ince ince kıyıp pancar salatasına karışta bilirsiniz daha fazla lezzet verecektir. Farklı yağ kullanabilirsiniz.
Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






