Crumble Tarçınlı Cevizli Kek

Crumble Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 0.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tepeleme toz tarçın
  • 1’er paket kabartma tozu, vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi (ben fındıkla karıştırıp kullandım.)
  • İsteğe nazaran içine modül çikolata

Crumble için;

  • 50 gr un
  • 50 gr soğuk tereyağ
  • 50 gr toz şeker

Crumble Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel crumble için olan materyalleri hazırlayalım. Bunun için bir kaba gereçleri alıp, elimizle ufalar üzere yapalım. Yoğurmayalım yoksa hamur olur. Kırıntı kıvamına gelince hazırdır.
  2. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Köpük köpük olana kadar.
  3. Sıvı gereçleri ekleyin. Kuru materyalleri ekleyin. En son ceviz içlerini ekleyin ve son defa karıştırıp bırakın.
  4. Kullanacağınız kalıba dökün (kek kalıbında da olur muffin kalıbında da) şayet muffin kalıbında yapacaksanız yarısına kadar doldurun. Yoksa taşar.
  5. Kalıba döktükten sonra isterseniz içine kesim çikolata ekleyin. Ben içine yanlışsız bastırdım.
  6. En son üzerine crumble döküp 160-165 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
  7. Muffin kalıbında ise 15-20 sürüyor. Ancak olağan bir kalıpta yaparsanız 40-45 dk sürer. Borcam için denetimli olun onu denemedim.
  8. Çıktıktan sonra soğuyana kadar üstünü kapatmayın. Afiyet olsun 🌸

Crumble Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana)
Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası
Ağızda Dağılan Nefis Leblebili Kurabiye Tarifi (Videolu)
Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz)
Fırında Sebzeli Tavuk
Nohutlu Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |