Crumble Tarçınlı Cevizli Kek
Crumble Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 0.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tepeleme toz tarçın
- 1’er paket kabartma tozu, vanilya
- 1 su bardağı ceviz içi (ben fındıkla karıştırıp kullandım.)
- İsteğe nazaran içine modül çikolata
Crumble için;
- 50 gr un
- 50 gr soğuk tereyağ
- 50 gr toz şeker
Crumble Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel crumble için olan materyalleri hazırlayalım. Bunun için bir kaba gereçleri alıp, elimizle ufalar üzere yapalım. Yoğurmayalım yoksa hamur olur. Kırıntı kıvamına gelince hazırdır.
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Köpük köpük olana kadar.
- Sıvı gereçleri ekleyin. Kuru materyalleri ekleyin. En son ceviz içlerini ekleyin ve son defa karıştırıp bırakın.
- Kullanacağınız kalıba dökün (kek kalıbında da olur muffin kalıbında da) şayet muffin kalıbında yapacaksanız yarısına kadar doldurun. Yoksa taşar.
- Kalıba döktükten sonra isterseniz içine kesim çikolata ekleyin. Ben içine yanlışsız bastırdım.
- En son üzerine crumble döküp 160-165 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
- Muffin kalıbında ise 15-20 sürüyor. Ancak olağan bir kalıpta yaparsanız 40-45 dk sürer. Borcam için denetimli olun onu denemedim.
- Çıktıktan sonra soğuyana kadar üstünü kapatmayın. Afiyet olsun 🌸
Crumble Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














