Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça

Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla yoğurt
  • 2-3 su bardağı yulaf
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (çay bardağı çok küçük olmasın)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç materyali için;

  • Yeşil zeytin (bu tanımdan yaklaşık olarak 13 -14 tane çıkıyor benim yaptığım büyüklüğe nazaran, ben her birine 3 yeşil zeytin koydum)

Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hafif büyük bir kap alalım. İçerisine yoğurt, sıvı yağ, yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra yulafı bir blender ile un haline getirelim. Yani meskende yulaf unu yapıyoruz. Hazır yulaf unu da kullanılabilir.
  3. Kabımıza yulaf unu, kabartma tozu ve tuzu ekleyelim ve yoğuralım.
  4. Yoğurduktan sonra bir 15 dakika buzdolabında bekletelim.
  5. En son yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine içini doldurarak dizelim ve üstüne yumurta sarısı sürelim.
  6. Son olarak üstüne isteğe bağlı çörek otu, susam yahut haşhaş koyabilirsiniz.
  7. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim (fırından fırına değişebilir)

Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Panna Cotta
Rulo Buzluk Böreği
Hapsa Tatlısı (Doğum Yapan Kadınlar İçin Bol Süt Yapar )
Kıymalı Erişte (12 + Ay)
Zencefilli Grip Çayı İle Sağlığınızı Değiştirin! (Videolu)
San Sebastian Cheesecake
Hdabla | © 2025 |