Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça
Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla yoğurt
- 2-3 su bardağı yulaf
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (çay bardağı çok küçük olmasın)
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
İç materyali için;
- Yeşil zeytin (bu tanımdan yaklaşık olarak 13 -14 tane çıkıyor benim yaptığım büyüklüğe nazaran, ben her birine 3 yeşil zeytin koydum)
Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hafif büyük bir kap alalım. İçerisine yoğurt, sıvı yağ, yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra yulafı bir blender ile un haline getirelim. Yani meskende yulaf unu yapıyoruz. Hazır yulaf unu da kullanılabilir.
- Kabımıza yulaf unu, kabartma tozu ve tuzu ekleyelim ve yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra bir 15 dakika buzdolabında bekletelim.
- En son yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine içini doldurarak dizelim ve üstüne yumurta sarısı sürelim.
- Son olarak üstüne isteğe bağlı çörek otu, susam yahut haşhaş koyabilirsiniz.
- 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim (fırından fırına değişebilir)
Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







