Tantuni

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş hamuru için;

  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım tatlı kaşığı maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 2 âdet domates
  • 3 âdet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam tuz

Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lavaş hamur için; süt, su, maya, tuz bir kaba alın akabinde sıvı yağ ve unu yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin çok yumuşak olmamasına dikkat edin küçük beze haline getirin 10 dk dinlendirin.
  2. Hamuru ince açıp krep tavasında biraz pişirin lavaş çok kızarmamalı.
  3. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve tavada pişirin akabinde tuz sıvı yağ pul biber salça ekleyin ekleyip pişirin.
  4. Ardından iç harcının yağını bir lavaşın içine sürün her yere eşit bir halde dağıtın iç harcını bir şerit halinde koyun ve lavaşı yandan katlayıp sarın. Afiyet olsun.

Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lotus Bisküvili Magnolia
Vişneli Browni Kek (Hazıra Bin Basar)
Tahinli Cevizli Bebiş Pankeki
Dana Kavurma
Pideli Köfte (Ev Usulü)
Erkek (Ham) İncir Reçeli
Hdabla | © 2025 |