Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bayatlamayan tuzlu kurabiyeler için; öncelikle oda sıcaklığındaki margarin yahut tereyağı, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  2. Yavaş yavaş unu ek ederek, hamurumuz kıvam alıncaya kadar yoğurmava devam edelim.
  3. Hamurumuz toparlandıktan sonra ufak modüller kopartalım ve un serptiğimiz tezgahta ince uzun rulo formunda açalım.
  4. Daha sonra kurabiyemizi şekillendirelim. Bu kademede benim üzere kelebek halini verebileceğiniz üzere farklı hallerde de yapabilirsiniz. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak halde dizelim.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiştirelim. 7 evvelden 190 °c’ye isttığımız fırında kurabiyelerimizi 25 dakika pişirelim.
  6. Altı üstü güzelce kızaran kurabiyelerimiz oda sıcaklığına geldikten sonra servis edelim. Bayatlamayan tuzlu kurabiyeleri deneyecek herkese afiyet olsun!

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Rokalı Salata
Lotus Cheesecake
Anne Poğaçası
Kolay Havuçlu Dilim Pasta
Tavuk Etli Patlıcan Sarma
Unsuz Tahin Ekmek
Hdabla | © 2025 |