Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye
Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kaşar loru (tuzsuz lor)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (2-2.5 su bardağı kadar)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lor, sıvı yağ, şeker ve yumurta sarısı şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Hindistan cevizi ek edilerek biraz daha karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu da ek edilerek güzelce yoğrulur. Un denetimli ek edilir. Yumuşak bir hamur olması gerekir.
- Hindistan cevizi ile şeker bir kasede karıştırılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınır avuç içinde yuvarlanır.
- Kurabiyenin üstte kalacak kısmı evvel yumurta beyazına sonra da hindistan cevizi ve şeker karışımına bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 15-20 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















