Gelele Kebabı

Gelele Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 adet domates
  • 5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası

Gelele Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanlarımızı közlüyoruz farklı bir tencerede etler suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Zeytinyağını koyuyoruz içine doğranmış kuru soğan ve biberleri ekliyoruz.
  2. Soğanlar rengini değiştirdikten sonra salça ekliyoruz. Küçük doğradığımız domatesleri de ekliyoruz en son tuzunu serpip kapatıyoruz.
  3. Közlenmiş patlıcanları küçük doğruyoruz tepsimizin tabanına yayıyoruz. Üzerine karabiber serpiyoruz. Hazırladığımız etli sosu patlıcanların üzerine döküyoruz.
  4. Sonra 20 dakika kadar 200 gram fırında pişiriyoruz servise hazır.

Gelele Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzu Göbeği Kavurması
Şekersiz Elmalı Tarçınlı Yulaf Kek
Fırında Somon
Belen Tava
Soslu Balcan Kebabı
Pofuduk Patatesli Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |