Kek

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 375 gram ayçiçek yağı
  • 375 gram ayran
  • 1,25 çay kaşığı vanilya özütü
  • 500 gram un
  • 1,88 çay kaşığı kabartma tozu
  • 375 gram şeker
  • 1,25 tutam tuz
  • 75 gram kakao tozu

İç harcı için;

  • 125 gram krema
  • 250 gram bitter çikolata

Süsleme için;

  • 1,25 yemek kaşığı çikolata kıvrımı (kinder bar yahut diğer bir şey de kullanabilirsiniz)
  • 25 gram beyaz çikolata
  • 25 gram bitter çikolata

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları, ayçiçek yağını, ayranı ve vanilya özünü büyük bir kapta birleştirin ve el mikseriyle kısa bir müddet karıştırın. Kuru gereçleri ekleyin ve hamur birleşene kadar kısa bir mühlet karıştırın.
  2. Xl kepçe kullanarak hamuru muffin kalıbındaki kağıt kalıplara eşit halde paylaştırın. Büyük bir dondurma kepçesi de kullanabilirsiniz; her muffin kalıbına iki porsiyon koyun. Muffinleri 180°c’ derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika yahut büsbütün pişene kadar pişirin.
  3. İç harcı için; kremayı bir tencerede kaynatın ve ocaktan alın. Bitter çikolata sosunu ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilık ganajı bir sıkma torbasına aktarın.
  4. Soğuyan muffinleri bir elma oyacağı yahut kaşıkla çıkarın, üst kısmını kapak olarak saklayın. Ganajı muffinlerin içine dökün ve hamurla kaplayın.
  5. Kalan ganajı muffinlerin üzerine yayın ve rendelenmiş beyaz/bitter çikolatayı üzerine serpin. Ganajın üzerine 1-2 kinder çikolata serpin. Servis etmeden evvel ganajın biraz soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Pratik En Kolay Cocostar Pasta
Granola Kasesi
Biber Dolması
Çikolata Rüyası
Damla Çikolatalı Kurabiye
Orman Meyveli Magnolia
Hdabla | © 2025 |