Kek
Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 375 gram ayçiçek yağı
- 375 gram ayran
- 1,25 çay kaşığı vanilya özütü
- 500 gram un
- 1,88 çay kaşığı kabartma tozu
- 375 gram şeker
- 1,25 tutam tuz
- 75 gram kakao tozu
İç harcı için;
- 125 gram krema
- 250 gram bitter çikolata
Süsleme için;
- 1,25 yemek kaşığı çikolata kıvrımı (kinder bar yahut diğer bir şey de kullanabilirsiniz)
- 25 gram beyaz çikolata
- 25 gram bitter çikolata
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları, ayçiçek yağını, ayranı ve vanilya özünü büyük bir kapta birleştirin ve el mikseriyle kısa bir müddet karıştırın. Kuru gereçleri ekleyin ve hamur birleşene kadar kısa bir mühlet karıştırın.
- Xl kepçe kullanarak hamuru muffin kalıbındaki kağıt kalıplara eşit halde paylaştırın. Büyük bir dondurma kepçesi de kullanabilirsiniz; her muffin kalıbına iki porsiyon koyun. Muffinleri 180°c’ derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika yahut büsbütün pişene kadar pişirin.
- İç harcı için; kremayı bir tencerede kaynatın ve ocaktan alın. Bitter çikolata sosunu ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilık ganajı bir sıkma torbasına aktarın.
- Soğuyan muffinleri bir elma oyacağı yahut kaşıkla çıkarın, üst kısmını kapak olarak saklayın. Ganajı muffinlerin içine dökün ve hamurla kaplayın.
- Kalan ganajı muffinlerin üzerine yayın ve rendelenmiş beyaz/bitter çikolatayı üzerine serpin. Ganajın üzerine 1-2 kinder çikolata serpin. Servis etmeden evvel ganajın biraz soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















