Soğuk Çorba
Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış nohut
- 200 gram haşlanmış mısır(konserve kullandım)
- 3 su bardağı yoğurt (ev yoğurdu sulu kısmıno da dahil ettim)
- 3-4 adet salatalık
- Kuru nane
- Tuz
- Zeytinyağı
Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdayları 24 saat suda beklettikten sonra haşlayalım. Buğdaylar düzgünce piştikten sonra altını kapatalım ve suyu ile birlikte tencerenin kapağı kapalı biçimde dinlendirelim. Bu formda beklerken nohudumuzu haşlayalım.
- Haşlanmış nohutları da suyu ile birlikte buğdayın içine ekleyelim. Bu çorbaya ayrıyeten su ek etmeyeceğimizden hem nohudun suyu hem de buğdayın suyunu kullanıyoruz.
- Buğday ve nohutları birleştiriyoruz tekrar kaynamaya başlayınca 10-15 dk daha kaynatıyoruz tuz ek ediyoruz. Tuzu koyduktan sonra konserve mısırı ekliyoruz bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şayet suyun az geldiğini düşünürseniz kaynamış su ek edebilirsiniz.
- 3 bardak yoğurdu blendıra alıyoruz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Mikserle de yapabilirsiniz burada yoğurda hiç su eklemiyoruz yalnızca kendi suyunu kullanıyoruz.
- Salatalıkları kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. Soğuyan çorbamıza salatalıkları ek ediyoruz. Bu evrede kıvamı ve tuzu denetim edebilirsiniz. Daha sonra yoğurt ve naneyi ekleyerek karıştırıyoruz.
- Buzdolabında düzgünce soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








