Soğuk Çorba

Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış nohut
  • 200 gram haşlanmış mısır(konserve kullandım)
  • 3 su bardağı yoğurt (ev yoğurdu sulu kısmıno da dahil ettim)
  • 3-4 adet salatalık
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayları 24 saat suda beklettikten sonra haşlayalım. Buğdaylar düzgünce piştikten sonra altını kapatalım ve suyu ile birlikte tencerenin kapağı kapalı biçimde dinlendirelim. Bu formda beklerken nohudumuzu haşlayalım.
  2. Haşlanmış nohutları da suyu ile birlikte buğdayın içine ekleyelim. Bu çorbaya ayrıyeten su ek etmeyeceğimizden hem nohudun suyu hem de buğdayın suyunu kullanıyoruz.
  3. Buğday ve nohutları birleştiriyoruz tekrar kaynamaya başlayınca 10-15 dk daha kaynatıyoruz tuz ek ediyoruz. Tuzu koyduktan sonra konserve mısırı ekliyoruz bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şayet suyun az geldiğini düşünürseniz kaynamış su ek edebilirsiniz.
  4. 3 bardak yoğurdu blendıra alıyoruz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Mikserle de yapabilirsiniz burada yoğurda hiç su eklemiyoruz yalnızca kendi suyunu kullanıyoruz.
  5. Salatalıkları kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. Soğuyan çorbamıza salatalıkları ek ediyoruz. Bu evrede kıvamı ve tuzu denetim edebilirsiniz. Daha sonra yoğurt ve naneyi ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Buzdolabında düzgünce soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Patatesli Milföy Böreği
Sıcaklara Serinlik Naneli Ayran
Pankek
Şeftali Ve Nektarin İle Dondurma
Domates Soslu Mantar Mezesi
Kapya Biberli Poğaça
Hdabla | © 2025 |