Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet limonun kabuğu
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin

Islatmak için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 limonun suyu

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri uygunca çırpın. Süt, yağ, limon kabuğu ve haşhaşı ek edip karıştırın. Denetimli bir formda unu ve kabartma tozu ile vanilinide ekleyerek tekrar karıştırın.
  2. Yağladığınız kek kalıbına dökün ve 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin kek pişerken ıslatmak için su ve şekeri ocakta kaynatın kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve limon suyunu ek edin.
  3. Kek piştikten sonra kalıptan çıkarmadan sosu dökün ve emilmesini bekleyin soğuduktan sonra servise hazır! deneyecek olanlara afiyet olsun.

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Etli Kuru Fasulye
Biberli Ekmek
Fırında Soslu Tavuk Kanat
Yalancı Su Böreği
Çilekli Magnolia
Biryani
Hdabla | © 2025 |