Pirok
Pirok Tanımı İçin Malzemeler
- 4 bardak un
- 2 bardak şeker
- 250 qr tereyağı
- 4 yumurta
- 1 bardak yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma yada 1 çay kaşığı karbonat
200 ml bardakla
Pirok Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce 1 bardak yoğurt ve kabartmayl karişdirin bunu derin kapda yapın ki taşmasın.
- Sora un şeker ve tereyağını karişdırıb umac yapın. Yapdiğiniz umacdan 1 bardak ayirin.
- Sora karişdirdiğiniz kabartmalı yoğurta yumurtalari kirin ve karişdirin.
- Sora bu karişımı umacın içine boşaltıp karişdirin ve tepsiye dökün.
- Hamurun üzerine ayirdiğiniz umacı sərpin ve 180 derecede pişirin. Ve sora doğrayib servis edin. Afiyet olsun.
Pirok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















