Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu hazırlamak için; yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Ben bu tanımımda 200 ml’lik klasik su bardaklarından kullandım.
  3. Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir biçimde karıştırma kabımıza ekleyelim. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  4. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  5. Yoğurduktan sonra hamurumuzu kesme etabına geçelim. Hamurumuzu 20 eşit modüle ayıralım ve elimizle beze haline getirelim. Hamurunuzu keserken siz yapacağınız poğaça büyüklüğüne nazaran beze boyutlarını ayarlayabilirsiniz.
  6. Bezenin birini alarak elimizle yavaşça genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım. Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım lakin.
  7. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Tekrar tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletelim. 50°c çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz üzerini pak bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  8. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
  9. Alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°c fırında yaklaşık 20 dakika kadar denetimli bir biçimde pişmeye bırakalım.
  10. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Çorbası
Portakallı Kek
Çikolata Sosuna Bulanmış Kar Topları
Havuç Kabak Tarator
Jersey Süt Yoğurtu
Adana Böreği
Hdabla | © 2025 |