Fırında Soslu Kabak

Fırında Soslu Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı mısır unu yada galeta unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz

Sosu için;

  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Sarımsak

Fırında Soslu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları doğruyoruz. Baharatlar, sıvı yağ, mısır unu ekleyip bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayıyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. Sosu için; dereotunu ince ince doğrayıp, sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, fırından çıkan kabakların üzerine dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun ☺️

Fırında Soslu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamurunda Patates Olan Nefis Poğaça
Karamelize Kestane Şekeri
Pudingli Kek Tarifi
Kızılcık Şerbeti
Muhlama
Etli Nohut
Hdabla | © 2025 |