Fırında Soslu Kabak
Fırında Soslu Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 3 yemek kaşığı mısır unu yada galeta unu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
Sosu için;
- Çeyrek demet dereotu
- 1 su bardağı yoğurt
- Sarımsak
Fırında Soslu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları doğruyoruz. Baharatlar, sıvı yağ, mısır unu ekleyip bir kapta karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayıyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sosu için; dereotunu ince ince doğrayıp, sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, fırından çıkan kabakların üzerine dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun ☺️
Fırında Soslu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















