El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı)

El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler

İç harç için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak

Hamur için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta (yumurta küçükse 2 kırılmalı)
  • Ilık su (kontrollü eklenmeli)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pişirme için; su
  • Tuz

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; un bir kaba alınır. Çukur oluşturulur. İçine yumurta ve tuz eklenir. Ilık su denetimli formda kulak göğsünden daha katı bir hamur olacak biçimde eklenir. Hamur özdeşleşene kadar yoğurulur.
  2. Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu esnaada iç harç hazırlanır.
  3. İç harç için; soğanlar küp küp incecik doğranır. Öbür materyaller de katılıp yoğurulur.
  4. Dinlenen hamurumuz 3 bezeye ayrılır. Bezeler sırasıyla açılır. Kesilir içine kıyma eklenip üçgen çeklince kapatılır. Ben 2 yufkayı aparatla 1 yufkayı elimle kapattım. Aparatla yapacaksanız. Aparatı evvelden unlamanızı tavsiye ederim.
  5. Son yufka kapatılırken ocağa bir tencere ve su konulur içine tuz eklenir. Kaynayan suyun içine mantılar yavaş yavaş atılır. Büyük tencereniz varsa hepsini bir seferde pişirebilirsiniz. Pişen mantılar süzgeç yardımıyla süzülüp soğuk suya kısa bir an tutulur.
  6. Salçalı sos işin tüm materyaller ocağa alınır karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  7. Mantı üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edilir. Biz bazen salçalı sos koymayıp tereyağı da ceviz çevirip de koyarız büsbütün size kalmış. Afiyet olsun.

El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Mısırunlu Poğaça
Hindistan Cevizli Sultan Sarması
Ejder Meyveli Kokteyl
Kadayıflı Cevizli Rulo
Nurcan’ın Salçalı Yuvalaması
Hdabla | © 2025 |