Fesleğenli Kabak Cacığı
Fesleğenli Kabak Cacığı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 avuç dolusu badem
- Yarım demet fesleğen
- 5 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Fesleğenli Kabak Cacığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuğunu çatalla çizip, küçük küçük doğrayarak zeytinyağı ve biraz tuzla kavurun.
- Bademi havanda dövüp çok az zeytinyağı ile birlikte kavurun.
- Süzme yoğurt, tuz, sarımsak, doğranmış fesleğen yaprakları ve kavrulan bademleri karıştırın.
- Hafif karamelize olan kabakları da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın.
- Biraz zeytinyağı ve fesleğen yaprağıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Fesleğenli Kabak Cacığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









