Maş Fasulye Salatası

Maş Fasulye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı maş fasulyesi
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 kutu konserve mısır
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam taze nane
  • 2 sap yeşil soğan

Sos için;

  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Maş Fasulye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maaş fasulyesinin bir gece evvelden ıslayalım, sonraki gün yıkayalım süzelim.
  2. Fasulyenin iki katı kadar su ekleyelim, kaynamaya başladıktan sonra 20 -25 dakika kadar kaynatalım, suyunu süzelim bir kenara alalım soğutalım.
  3. Diğer yanda közlenmiş biberleri ve salatalık turşularını küçük küçük doğrayalım,yeşilliklerin tümünü ince ince doğrayalım, konserve mısırı süzgeçten geçirip yıkayalım ,hepsini derin bir kaba alalım.
  4. Sos materyallerini başka bir kapta güzelce çırpalım, soğuyan maş fasulyesini de salata kâsesine ekleyelim ,çırptığımız sosu gereçlerin üzerine gezdirelim ,güzelce karıştıralım servis yapalım afiyet olsun 🤤 🤤🤤.

Maş Fasulye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Kebab Tadında Sebzeli Köfte
Enfes Limonata
Kıymalı Dolma
Havuçlu Kremalı Kek
Sütlü Brokoli ( 8+ Ay)
Renk Şöleni Yeşil Salata
Hdabla | © 2025 |