Maş Fasulye Salatası
Maş Fasulye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı maş fasulyesi
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 1 kutu konserve mısır
- 4 adet salatalık turşusu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam taze nane
- 2 sap yeşil soğan
Sos için;
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Maş Fasulye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maaş fasulyesinin bir gece evvelden ıslayalım, sonraki gün yıkayalım süzelim.
- Fasulyenin iki katı kadar su ekleyelim, kaynamaya başladıktan sonra 20 -25 dakika kadar kaynatalım, suyunu süzelim bir kenara alalım soğutalım.
- Diğer yanda közlenmiş biberleri ve salatalık turşularını küçük küçük doğrayalım,yeşilliklerin tümünü ince ince doğrayalım, konserve mısırı süzgeçten geçirip yıkayalım ,hepsini derin bir kaba alalım.
- Sos materyallerini başka bir kapta güzelce çırpalım, soğuyan maş fasulyesini de salata kâsesine ekleyelim ,çırptığımız sosu gereçlerin üzerine gezdirelim ,güzelce karıştıralım servis yapalım afiyet olsun 🤤 🤤🤤.
Maş Fasulye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











