Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3,5 su bardağı oda sıcaklığında su

Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
  2. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ek edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  3. Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra kremayı ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
  4. Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.
  5. Ateşten almadan tuz ve karabiberini ekleyip bir taşım daha kaynatın çorbamız hazırdır. 🫶🏼.

Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eli Böğründe
Kıymalı Brokoli Çorbası
Köz Patlıcan Köz Biber Meze
Biberli Ekmek
Mısır Unlu Tatlı
Havuçlu Tarçınlı Bebek Keki
Hdabla | © 2025 |