Mantar Çorbası
Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1-2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 3,5 su bardağı oda sıcaklığında su
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
- Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ek edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra kremayı ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
- Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.
- Ateşten almadan tuz ve karabiberini ekleyip bir taşım daha kaynatın çorbamız hazırdır. 🫶🏼.
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







