Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (Videolu)
Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 50 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)
- 60 gram çekilmiş fındık
- 1 yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 250 gram un (yaklaşık 2 su bardağı)
- 1 çay kaşığı tarçın
Bulamak için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri bir kapta çok katı olmayacak yumuşak bir kıvamda yoğuralım.
- Unu denetimli ekleyelim markadan markaya fark eder.
- Harcı buzdolabında 5 dk dinlendirdikten sonra 10 gr lık kesimler kopartarak küçük küçük yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında 20 dm pişirelim.
- Kontrollü pişirin üzeri çok kızarmıyor.
- Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika birinci sıcaklığının geçmesini bekleyerek kurabiyeleri karışıma bulayın.
- Bir buzdolabı poşetine tarçın ve pudra şekerini alıp karıştırarak, kurabiyeleri de bu poşet içinde koyarak basitçe bulayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






