Pandispanya Tarifi

Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (oda ısısında olmalı)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un

Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı şekerle birlikte 7 dakika boyunca mikserin en süratli ucuyla karıştıralım.
  2. 7 dakika sonra mikseri durdurup artık mikserle işimiz olmayacak.
  3. Unu ve kabartma tozunu nişasta ile birlikte eleyip yumurtalı karışıma 3 çeşitte ekleyelim yani birinci evvel biraz ekleyip spatula yardımıyla dıştan içe hakikat karıştıralım, tekrar ekleyip un bitene kadar devam edelim .
  4. Daha sonra 20 cm birinci kalıba dökelim fakat etrafını yağlamayalım ,harcı spatula yardımıyla hafif kalıbın kenarına sürelim ki kabarsın .
  5. 150 derecede yaklaşık 50 dakika pişirelim kesinlikle kürdan testi yapalım👍.
  6. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk fırın telinin üzerine kalıbıyla birlikte karşıt çevirelim kek yeterlice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp 1 gece dolapta beklettikten sonra kullanmak daha rahat olur pastacı kreması sayfama ekliyorum birazdan 🫠.

Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sofraların Vazgeçilmez Mezesi Fırında Kaşarlı Mantar
Yeşil Mercimekli Nohutlu Ayran Çorbası
Dereotlu Poğaça
Sebzeli Fit Tuzlu Kek
Çilek Reçeli
Kakaolu Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |