Pandispanya Tarifi
Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (oda ısısında olmalı)
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı şekerle birlikte 7 dakika boyunca mikserin en süratli ucuyla karıştıralım.
- 7 dakika sonra mikseri durdurup artık mikserle işimiz olmayacak.
- Unu ve kabartma tozunu nişasta ile birlikte eleyip yumurtalı karışıma 3 çeşitte ekleyelim yani birinci evvel biraz ekleyip spatula yardımıyla dıştan içe hakikat karıştıralım, tekrar ekleyip un bitene kadar devam edelim .
- Daha sonra 20 cm birinci kalıba dökelim fakat etrafını yağlamayalım ,harcı spatula yardımıyla hafif kalıbın kenarına sürelim ki kabarsın .
- 150 derecede yaklaşık 50 dakika pişirelim kesinlikle kürdan testi yapalım👍.
- Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk fırın telinin üzerine kalıbıyla birlikte karşıt çevirelim kek yeterlice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp 1 gece dolapta beklettikten sonra kullanmak daha rahat olur pastacı kreması sayfama ekliyorum birazdan 🫠.
Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







