Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • (1/2) yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kabak yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpmıyoruz.
  2. Daha sonra süt, sıvı yağ, haşhaş, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ek edip karıştırıyoruz.
  3. Tepsimizi yağlayıp harcımızı döküyoruz( ben dikdörtgen borcam kullandım).
  4. Kekimizi evvelden ısıtılmış 175°c fırında 35 dakika pişiriyoruz.
  5. Bir tencereye su ve şekerimizi ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  6. Ocağı kapattıktan sonra tereyağını ek edip karıştırıyoruz.
  7. Kekimiz ılıdıktan sonra şerbetimizi döküyoruz.
  8. Krem şantimizi bir kapta çırpıp revanimizin üzerine sürüyoruz.
  9. Üzerini istediğimiz üzere süsleyip, buz dolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayva Tatlısı
Haşhaşlı Şekerpare
Sufle
Tiritli Köfte
Simit Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan Buzluk Kurabiyesi)
Renkli Patates Salatası Havuçlu Pancarlı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet