Tavuk Baget Kızartması

Tavuk Baget Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı un
Ayrıca;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavuk Baget Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk bagetleri güzelce temizledikten sonra ortasından kesip açın ve kesikler atın.
- Sos için gerekli gereçleri güzelce karıştırın elinizle tavuk etlerinize güzelce ovalayın.
- Uygun bir tavaya zeytinyağ ek edin ısınınca etlerinizi içine sıralayıp orta ateşte ortada kapağını kapatarak güzelce önlü gerili pişirin.
- Kızaran etlerinizin üzerine bir yemek kaşığı tereyağ ek edin kekik serpiştirin.
- Tereyağ kızarınca fırçayla tavuk etlerinin üzerine sürün ve ocağın altını kapatıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz halde servis edebilirsiniz, afiyet olsun 😋.
Tavuk Baget Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











