Sakallı Mini Poğaça
Sakallı Küçük Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 20 gram yaş maya
- 4,5 su bardağı un ( denetimli ekle )
Piştikten sonra:
- Sürülebilir krem peynir
- Kıyılmış maydanoz
Sakallı Küçük Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya + ılık suyu karıştırın.
- Sıvı materyalleri ekleyin, karıştırın.
- Unu yavaşça ekleyin, yumuşak hamur yoğurun. 30 dk mayalandırın.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın, tepsiye dizin.
- 10 dk tepsi mayası yapın, yumurta sarısı sürün.
- 180°c’de 20–25 dk pişirin.
- Ortadan kesin, krem peynir sürün, maydanoza bulayarak “sakal” görünümü verin. 💡
- Ilık servis önerilir. Çay saatine çok yakışır! ☕.
Sakallı Küçük Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














