Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At)

Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 2 büyük patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça

Sosu için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlarken suyuna biraz tuz eklerseniz patatesiniz daha lezzetli olacaktır.
  2. Bu esnada soğanları minik küpler formunda doğruyoruz ve biraz salça ile kavuruyoruz.
  3. Haşlanan patateslerimizi bu karışıma ekliyoruz ve iç harcımızı hazırlıyoruz.
  4. Dilerseniz patates yerine farklı iç harçlar ile de böreğinizi hazırlayabilirsiniz.
  5. Tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tavaya alıyoruz ve eritiyoruz.
  6. Başka bir şey eklemenize gerek yok. Dilerseniz yalnızca tereyağı ile de yapabilirsiniz.
  7. Yufkamızı yarım daire olacak formda ikiye katlıyoruz (d şeklinde).
  8. Hem ortasını hem de üzerini erittiğimiz yağ ile yağlıyoruz.
  9. Fırça yardımı ile yufkanın her yerini yağlamanız gerekir.
  10. Yağladığımız yufkamızı uzun şeritler olacak formda yaklaşık 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.Görsellere ekledim.
  11. Eğer börek sayısını arttırmak isterseniz tam ortasındaki en uzun şeritleri iki kesim olarak değerlendirebilirsiniz. Ben o biçimde yapıyorum. (görsellere ekledim).
  12. Böreklerimizi görseldeki üzere üçgen olacak halde katlıyoruz. Yufkamızın her yerini yağladığımız için uçları kolaylıkla yapışacaktır.
  13. Dilerseniz çabucak pişirebilir, dilerseniz dondurucuya atarak gereksinim halinde çıkarabilirsiniz.
  14. Dondurucuya atarken böreklerin yapışmaması için tek tek tepsiye dizip dondurduktan sonra poşetlemenizi tavsiye ederim.
  15. Eğer böreklerinizi dondurup kullanacaksanız, pişirmeden evvel rastgele bir süreç yapmanıza gerek kalmadan çıkarıp direkt fırın tepsisine dizebilir ve buzlu buzlu pişirebilirsiniz. Hiç bir sorun olmayacaktır. Üzerine ekstra bir şey sürmenize gerek yok :).
  16. Pişirmek için 180° fırında yaklaşık 20 dk durması kâfi olacaktır. Ben ekseriyetle buzluktan çıkarıp pişiriyorum. Bu durumda da yaklaşık 30-35 dk kâfi oluyor. Fırınınızın ayarına nazaran denetimli pişirmekte yarar var :)Deneyeceklere afiyet olsun :).

Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet)
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Patatesli Domatesli Fırın Yemeği
Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna
Köz Patlıcan Yatağında Et Sote
İrmikli Çikolatalı Tatlı
Hdabla | © 2025 |