Gaziantep Usulü Domatesli Pilav
Gaziantep Adabı Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane domates
- 1 tane biber
- 1 tane soğan
- 1.5 çay kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1.5 su bardağı bulgur
- 3.5 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Gaziantep Metodu Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğan ile biberleri doğrayıp kavuralım.
- Daha sonra domatesleri ekleyelim.
- Domatesler piştikten sonra bulguru ekleyelim.
- Tuzunu, salçası, daha sonra suyunu ekleyelim.
- En son pişmeye yakın karabiber ekliyelim.
Gaziantep Yordamı Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











