Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif)

Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1.5 su bardağı şeker

Servis ve süsleme için:

  • Tahin
  • Ceviz kırığı
  • Fındık kırığı

Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak tatlımız için birinci olarak kabakları küçük silim dilim istediğimiz biçimde kesiyoruz.
  2. Sonra fırın tepsimize üst üste gelmeyecek biçimde diziyoruz.
  3. Üstüne 1. 5 su bardağı şekerimizi her birine gelecek formda döküyoruz.
  4. Sonra üzerine kare formda kesilmiş yağlı kağıdı koyarak üstünü kapatıyoruz.
  5. Bu halde evvelden ısıtılmış 180 derece fırına alıyoruz.
  6. Fırından fırına pişme müddeti farkedecektir, ben firnimda 40 -45 dakika pişirdim.
  7. Tatlımız pişince servis tabağına alarak üstüne az tahin serpip fındık ve ceviz kırığı serpebiliriz. Ben de o halde servis ettim lakin çekemedim. Afiyett olsun:).

Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Poğaça
Nar Gibi Kızaran Pofuduk Poğaça
Revani
Ballı Soğuk Kahve
Pancar Tarator
Armutlu Havuçlu Yoğurt Püresi
Hdabla | © 2024 |