Kabak Dolması

Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Bir tutam pul biber(isteğe bağlı)
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı yağ

Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kabaklarımızı güzelce yıkayıp çatal ile üzerine çizik atıyoruz.
  2. Daha sonra 3 parmak kalınlığında kesip içlerini oyuyoruz.
  3. Onları kenara bırakıp içini hazırlayalım.
  4. Soğanları yağda bir hoş kavurup salça ekliyoruz.
  5. Üzerine daha evvelden yıkadığımız pirinçleri ve bulguru ekleyip yeterlice harmanlıyoruz.
  6. Bir bardak suyu döküp suyunu çekene kadar kavuruyoruz ve baharatları ekliyoruz.
  7. Suyunu çeken harcımızı kabaklarımızın içine azar azar koyuyoruz. (çok koymayın zira bulgur şişince taşabilir).
  8. Tencereye dizdikten sonra üzerine salça, yağ ve su karışımı yaparak döküyoruz. Ben üzerine domates kapattım dilerseniz açık da pişirebilirsiniz.
  9. Pişen dolmaları sıcak yada ılık servis edebilirsiniz ben üzerine yoğurt dökerek servis yaptım. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Mücver ( Kabak Köftesi)
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi
Marmelatlı Kurabiye
Tuzlu Kek
Bazlamadan Pizza Yapımı
Sufle
Hdabla | © 2025 |