Kabak Dolması
Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Bir tutam pul biber(isteğe bağlı)
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı yağ
Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kabaklarımızı güzelce yıkayıp çatal ile üzerine çizik atıyoruz.
- Daha sonra 3 parmak kalınlığında kesip içlerini oyuyoruz.
- Onları kenara bırakıp içini hazırlayalım.
- Soğanları yağda bir hoş kavurup salça ekliyoruz.
- Üzerine daha evvelden yıkadığımız pirinçleri ve bulguru ekleyip yeterlice harmanlıyoruz.
- Bir bardak suyu döküp suyunu çekene kadar kavuruyoruz ve baharatları ekliyoruz.
- Suyunu çeken harcımızı kabaklarımızın içine azar azar koyuyoruz. (çok koymayın zira bulgur şişince taşabilir).
- Tencereye dizdikten sonra üzerine salça, yağ ve su karışımı yaparak döküyoruz. Ben üzerine domates kapattım dilerseniz açık da pişirebilirsiniz.
- Pişen dolmaları sıcak yada ılık servis edebilirsiniz ben üzerine yoğurt dökerek servis yaptım. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













