Sandviç Poğaça
Sandviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- Aldığı kadar un (6 su bardağı yaklaşık)
İçi için;
- 1 adet salam
- 2 adet domates
- 4-5 yaprak marul (kıvırcık marul kullanabilirsiniz)
- 200 gram kaşar peyniri
Sandviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ılık su koyalım, içine maya, tuz, şeker ve sıvı yağ ekleyerek yoğuralım .
- Azar azar unumuzu ekleyelim ele yapışmayacak derecede ve sert olmayacak derecede orta kıvamda bir hamur elde edelim.
- 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- 1 saat sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım, her bir bezeyi daire halinde açalım,daha sonra açtığımız bu daireleri evvel yarısına kadar kapatıp üzerini yağlayalım .
- Tekrar yarısına kadar kapatıp bırakalım ,bütün bezelerde bu süreci tekrarladıktan sonra üzerine yumurta sürüp yağlı kağıt bıraktığımız tepsiye dizelim.
- 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız poğaçaları üzerini bir bezle örterek 10 dakika dinlendirelim .
- Bu ortada salatalık domates marul ve kaşar peyniri doğrayarak hazırlayalım, daha sonra her katladığımız beze ortasına birini yerleştirelim
- Bir katına domates ,1 katına salam, 1 katına marul yerleştirip peynir yerleştirip dizelim.
- Hazırladığımız sandviç poğaçaları tabağımıza alıp dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz afiyet olsun😋😋😋😋😋.
Sandviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









