Mini Pasta
Mini Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için ;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı fındık
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Kreması için ;
- 2. 5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
- 1 yemek kaşığı çikolata
Islatmak için;
- Süt
İç dolgusu için;
- Vişne reçeli
Mini Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için yumurta ve şeke çırpalım ,daha sonra süt ve yağı ekleyip çırpalım.
- Daha sonra vanilin kakako ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
- En son fındığı ekleyelim ve yavaş yavaş unu ekleyerek karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize dökelim ve daha 170 derece fırında pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi bir bardak yardımı ile yuvarlak tabanlar çıkaralım daha sonra kremasını yapalım krem şanti hariç bütün materyalleri karıştıralım ve ocakta pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ağzını streç sinema ile kapatıp oda ısısına gelene kadar bekleyelim .
- Daha sonra krem şantiyi ekleyelim çırpalım.
- Daha sonra çikolatayı ekleyip çırpalım.
- Kestiğimiz kekleri süt ile ıslatalım üzerine krema otomobiline vişne koyup bi kat saha kek koyalım ve üzerine krema sıkalım ve üzerini isteğimiz üzere süsleyelim.
- Dolapta en az 3-4 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 💐.
Mini Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












