Mini Pasta

Mini Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için ;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı fındık
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Kreması için ;

  • 2. 5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 yemek kaşığı çikolata

Islatmak için;

  • Süt

İç dolgusu için;

  • Vişne reçeli

Mini Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimiz için yumurta ve şeke çırpalım ,daha sonra süt ve yağı ekleyip çırpalım.
  2. Daha sonra vanilin kakako ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
  3. En son fındığı ekleyelim ve yavaş yavaş unu ekleyerek karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serili tepsimize dökelim ve daha 170 derece fırında pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  5. Pişen kekimizi bir bardak yardımı ile yuvarlak tabanlar çıkaralım daha sonra kremasını yapalım krem şanti hariç bütün materyalleri karıştıralım ve ocakta pişirelim.
  6. Kaynadıktan sonra ağzını streç sinema ile kapatıp oda ısısına gelene kadar bekleyelim .
  7. Daha sonra krem şantiyi ekleyelim çırpalım.
  8. Daha sonra çikolatayı ekleyip çırpalım.
  9. Kestiğimiz kekleri süt ile ıslatalım üzerine krema otomobiline vişne koyup bi kat saha kek koyalım ve üzerine krema sıkalım ve üzerini isteğimiz üzere süsleyelim.
  10. Dolapta en az 3-4 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 💐.

Mini Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Nevzine Tatlısı
Kete
Az Malzemeli Patlıcan Yemeği
Ek Gıda Dönemi Etli Ispanak
Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde
Alman Usulü Käsekuchen
Hdabla | © 2025 |