Semizotlu Börek

Semizotlu Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 1 bağ semiz otu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Pul biber
  • Karabiber

Semizotlu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç sosumuzu süt ,yağ ,sirke ve unla hazırlayıp kenara koyalım.
  2. İç harcımız için temizlediğimiz semiz otlarını sapları büyük olmayacak halde doğrayalım ve peynirlerimiz ve baharatlarla karıştıralım.
  3. Serdiğimiz yufkaya iç sosumuzdan sürelim ve çokça iç harcımızı koyalım benim yufkalarım ince olduğu için iki katlı sardım.
  4. Sardığımız yufkalara sosumuzdan sürüp galeta ununa bulayalım.
  5. 200°de yeterlice kızarana kadar pişirelim.
  6. Çok çıtır tam bir yaz böreği deneyenlere afiyet olsun 💖.

Semizotlu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kurabiye
Kuru Cacık
Fincanda Kakaolu Soslu Kek
Mor Rüya (Lahana Salatası)
Sadece Su İle Sütsüz Açma (Videolu)
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |