Taze Fasulye Diblesi
Taze Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg fasulye
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1/2 (yarım) çay bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Taze Fasulye Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeler temizlenir. Bol suda yıkanır ve doğranır.
- Soğanlar jardiniere (jardinie) formunda doğranır.
- Domatesler küp küp doğranır.
- Bulgur yıkanır.
- Tencere içerisine sırasıyla taze fasulye, soğan, domates, bulgur yerleştirilir.
- Üzerine zeytinyağı dökülür ve tuzu eklenir.
- En kısık ateşte pişirilir ve tencereye su eklenmez.
- Pişen fasulye diplesinin üzerine kısık ateşte kızdırılmış olan tereyağı dökülür.
Taze Fasulye Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











