Berliner

Berliner Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta +1 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 50 gr eritilmiş margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un

Arasına;

  • Çikolata sosu
  • Marmelat (isterseniz krema da sıkılabilir)

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Berliner Tanımı Nasıl Yapılır?

Merhabalar💐.

  1. Öncelikle margarinimizi eritip sütü ılık olacak formda ısıtalım.
  2. Sonra yoğurma kabına yumurtalar, şeker,vanilyayi döküp karıştıralım .
  3. Eritilmiş margarin ve sütü ek edelim, unu denetimli ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Önemli olan hamur çok uygun yoğurulmalı.
  5. İyice yoğurulan hamuru üzerini örtüp bir saat kadar bekletelim hamur yaklaşık iki katına çıkacaktır.
  6. Kabaran hamurumuzu tezgaha alıp oklava yahut merdane ile bir parmak kalınlığında açalım.
  7. Bardak yardımı ile yuvarlaklar keselim.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kestigimiz hamurları dizelim hamur bitene kadar tekrar hamuru toparlayıp açarak yuvarlaklar keselim.
  9. Tepsideki hamurun da üzerini örtüp 1 saat daha dinlendirelim hamurlar bu biçimde daha puf puf kabaracaktır.
  10. Derin bir tavaya hamurların üzerine çıkmayacak kadar yağ koyup orta ateşte çevirerek çift taraflı kızartalım.
  11. İçerisine istediğiniz dolguyu yapabilirsiniz.
  12. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapilir.

Berliner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi ( Lezzetli Ve Pratik)
Profiterol
Kadayıflı Muhallebi
Fırında Somon
Düdüklü Tencerede Barbunya
Nefis Mantar Çorbası
Hdabla | © 2024 |