Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna

Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Kuşkonmazlar ;

  • 1 bağ kuşkonmaz ( yada iki kavanoz )
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Başamel sos;

  • 1 l süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığından biraz az karabiber

Makarna;

  • 1 paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnaların sığacağı kadar büyüklükte bir tencereye su doldurulur ve makarnalar haşlanır.
  2. Haşlanan makarnalar süzülür boş tencerede tereyağı eritilir ve makarnalar üzerine eklenerek karıştırılır.
  3. Beşamel sos için; tereyağı eritilir.
  4. Sonra içine un eklenir rengi hafif alana kadar kavrulur.
  5. Yavaş yavaş süt eklenir topak topa kalmayacak formda daima çırpıcı ile çırpılır hafif katılaşmaya başlarken karabiber ve tuz eklenir 2 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tencerenin altı kapatılır.
  6. Kuşkonmazlar için; ben konserve olarak kullandım o yüzden haşlamadım. Şayet taze olarak kullanılacaksa önden güzelce haşlayıp yumuşaması gerekir.
  7. Bir tavaya tereyağ alınır ödedikten sonra kuşkonmazlar içine koyulur güzelce kavrulur.
  8. Güzelce renk aldıktan sonra baharatlari ve tuzu eklenir.
  9. Önce makarna sonra başı merkez ve üzerine kuşkonmazlar tabağa alınır afiyet olsun.

Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Tart Kek
Lahmacun İçi
Limonlu Cheesecake (Tam Tutan Tarif)
Aşure
Zebra Kek
Bol Soslu Sade Kek
Hdabla | © 2025 |