Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna
Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Kuşkonmazlar ;
- 1 bağ kuşkonmaz ( yada iki kavanoz )
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Başamel sos;
- 1 l süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığından biraz az karabiber
Makarna;
- 1 paket makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnaların sığacağı kadar büyüklükte bir tencereye su doldurulur ve makarnalar haşlanır.
- Haşlanan makarnalar süzülür boş tencerede tereyağı eritilir ve makarnalar üzerine eklenerek karıştırılır.
- Beşamel sos için; tereyağı eritilir.
- Sonra içine un eklenir rengi hafif alana kadar kavrulur.
- Yavaş yavaş süt eklenir topak topa kalmayacak formda daima çırpıcı ile çırpılır hafif katılaşmaya başlarken karabiber ve tuz eklenir 2 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tencerenin altı kapatılır.
- Kuşkonmazlar için; ben konserve olarak kullandım o yüzden haşlamadım. Şayet taze olarak kullanılacaksa önden güzelce haşlayıp yumuşaması gerekir.
- Bir tavaya tereyağ alınır ödedikten sonra kuşkonmazlar içine koyulur güzelce kavrulur.
- Güzelce renk aldıktan sonra baharatlari ve tuzu eklenir.
- Önce makarna sonra başı merkez ve üzerine kuşkonmazlar tabağa alınır afiyet olsun.
Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







