Ebruli Kek

Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt (kakaolu karışım için)
  • 2,5 su bardağı un

Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına alalım. Köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpalım.
  2. Yeterince beyazlaşan yumurta ve şekere sıvı yağ ve sütü ek ederek tekrardan çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya ek edelim.
  4. Hamur pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  5. Hazırladığımız hamurun yarısından biraz fazlasını yağladığımız kek kalıbına aktaralım.
  6. Karıştırma kabında kalan sade hamura kakao ve süt ekleyerek tekrardan çırpalım.
  7. Hazırladığımız kakaolu hamuru, sade hamurun üzerine yavaşça ekleyelim.
  8. Önceden ısıttığımız fırına (180°) kek kalıbımızı koyalım,yaklaşık olarak 45 dakika (yarım saat kapağını hiç açmadan) pişirelim kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım.

Afiyet olsun ❤️.

Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Yumuşacık Pişi
Sultan Kebabı
Fırında Çıtır Sigara Böreği
Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle)
Fırında Taze Kabak Yemeği Tarifi – En Hafif Yaz Yemeği! (Videolu)
Karamelli Tirileçe
Hdabla | © 2025 |