Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram katı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 4.5 su bardağı un

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında erimiş olan katı yağı ve sıvı yağını güzelce yoğurun.
  2. Tuz, şeker, kabartma tozu, elma sirkesini ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş denetimli bir halde unu ekleyelim. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerine de susamı ve çörek otunu dökelim.
  4. Daha evvel 170 derece ısıtılmış fırına pişmeye bırakalım.

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşure (Garantili Tam Ölçülü)
Büyük Fırın Tepsisinde Pizza
Leziz Tavuk Bomba Tarifi İç Pilavlı Tavuk Sarma İle Sofralarınıza Şölen Getirin! (Videolu)
Jalepeno Sos
Fırında Tavuk Şiş
Brownie San Sebastian (Videolu)
Hdabla | © 2025 |