Güveçte Mantarlı Tavuk Sote

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk bonfile (kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gram mantar ( 4-5 tane)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet kapya biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2-3 çay bardağı sıcak su

Üzeri için :

  • 150-200 gram kaşar rendesi

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı sıvı yağ koyduğumuz tavamıza alarak rengi dönene kadar soteleyelim.
  2. Ardından doğradığımız kapya biber, yeşil biber ve soğanıda tavaya alarak soteleme sürecine devam edelim.
  3. Biraz sonra küp küp doğradığımız patates, domates ve mantarlarıda tavamıza alarak bütün materyalleri güzelce kavuralım.
  4. Kavurduğumuz yemeğimizin üzerine domates salçasını, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve dilediğimiz öteki baharatlarıda ekleyip bi hoş karıştıralım ve 2 çay bardağı sıcak suyuda üzerine ekleyip 30 dk kısık ateşte pişirelim. (pişirme mühleti değişiklik gösterebilir bu süreçte denetimli olmanız gerekebilir. ).
  5. Piştiğinden emin olduktan sonra yemeğimizi ocaktan alıp güvecimize üzerini düzleyerek aktaralım. ( ben büyük 6 kişilik güveç kullandım. Siz dilerseniz farklı ayrı güveçlerde yahut borcamdada yapabilirsiniz. ).
  6. Rendelemiş olduğumuz kaşar peynirinide görseldeki üzere sotemizin üzerine çokça serpelim.
  7. Önceden ısıtmış olduğumuz 180°c fırında üzerindeki kaşar eriyene ve kızarana kadar pişirelim.
  8. Pişen sotemizi fırından alıp soğumadan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Tart
Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı
Tavuk Yahni
Semizotlu Kabak Yemeği
Yayla Çorbası
Patates Tostu
Hdabla | © 2025 |