Güveçte Mantarlı Tavuk Sote
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk bonfile (kuşbaşı doğranmış)
- 300 gram mantar ( 4-5 tane)
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 adet kapya biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2-3 çay bardağı sıcak su
Üzeri için :
- 150-200 gram kaşar rendesi
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı sıvı yağ koyduğumuz tavamıza alarak rengi dönene kadar soteleyelim.
- Ardından doğradığımız kapya biber, yeşil biber ve soğanıda tavaya alarak soteleme sürecine devam edelim.
- Biraz sonra küp küp doğradığımız patates, domates ve mantarlarıda tavamıza alarak bütün materyalleri güzelce kavuralım.
- Kavurduğumuz yemeğimizin üzerine domates salçasını, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve dilediğimiz öteki baharatlarıda ekleyip bi hoş karıştıralım ve 2 çay bardağı sıcak suyuda üzerine ekleyip 30 dk kısık ateşte pişirelim. (pişirme mühleti değişiklik gösterebilir bu süreçte denetimli olmanız gerekebilir. ).
- Piştiğinden emin olduktan sonra yemeğimizi ocaktan alıp güvecimize üzerini düzleyerek aktaralım. ( ben büyük 6 kişilik güveç kullandım. Siz dilerseniz farklı ayrı güveçlerde yahut borcamdada yapabilirsiniz. ).
- Rendelemiş olduğumuz kaşar peynirinide görseldeki üzere sotemizin üzerine çokça serpelim.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180°c fırında üzerindeki kaşar eriyene ve kızarana kadar pişirelim.
- Pişen sotemizi fırından alıp soğumadan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















