Suşi

Suşi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı suşi pirinçi
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 75 ml pirinç sirkesi
- 5 adet yosun yaprağı
İçine koyulacak gereçler: ( hepsi ince şeritler halinde doğranacak)
- 100 gram somon füme
- 1 küçük kutu ton balığı konservesi
- 1 adet surimi
- 1 avokado
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 100 gram chilili labne
- 2-3tane kornişon turşu
- 1 adet küçük salatalık
- 1 adet küçük havuç
- Soya sosu
Suşi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç ılık suyla 20-30 dakika ıslatılır.
- 2 bardak kaynar suda suyu çekene kadar pişirilir. Biraz bekletilir.
- Sirke, tuz ve şeker karıştırılır pirinçe eklenir.
- Nazikçe karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Tüm materyaller hazırlanır.
- Bambu aparata parlak kısmı alta gelecek halde yosun yaprağı serilir.
- İncedir katman pirinç yayılır.
- Sonra orta kısma istek edilen materyal ve balık eklenir.
- Bambu yardımıyla sıkıca sarılır.
- Bıçak ıslatılarak altı eşit kesime kesilir.
- Tüm gereç bitene kadar tekrarlanır.
- Kaseye soya sosu konarak servis edilir.
Suşi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




