Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş)
Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg kırmızı jalapeno biberi
- 1 baş sarımsak
- 4-5 adet domates
- 3 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 çay bardağı kaynamış soğumuş su
- 5 yemek kaşığı salamura tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben tıpkı anda hem sade hem soslu yaptığım için; 2 kavanoz sade yaptım geri kalanını domatesli yaptım ✨ biberlerimizi düzgünce yıkadım sade olacak olan kavanozların tamamını dolduracak kadar yarım parmak kalınlığında doğradım.
- Soymuş olduğum sarımsakları her kavanozun en altına 2-3 diş attım, doğradığım biberlerden ekledim, ortalarda 2-3 diş daha sarımsak attım kavanozu ağzına kadar doldurup 2-3 diş tekrar sarımsak attım.
- Şimdi o biber ve sarımsaklı dolu olan kavanozları bir kenara bırakıp, soslu turşumuz için geniş bir kap alıyoruz ve biberlerimizi ince ince doğruyoruz.
- Üzerine domateslerimizi rendeliyoruz(domateslerin yeşil/beyaz kısımlarını rendelememeye itina gösterelim).
- 5-6 diş sarımsağımızı içerisine rendeliyoruz(turşu kavanozuna öteki sarımsak eklemediğimiz için tüm sarımsaklar rendeleniyor).
- İçerisine 1 çay bardağı zeytinyağı, 1su bardağı üzüm sirkesi, 1 çay bardağı kaynamış soğumuş su, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşığı salamura tuzu içerine ekleyip 5 dakika boyunca şeker ve tuz eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kavanozları doldururken öncelikle tanelerini alarak doldurmanızı tavsiye ederim sonrasında kapta kalan sıvı karışımı kavanozlara bölebiliriz.
- Önceden hazırladığımız iki kavanoz doğranmış biberlerimizin üzerine evvel birer yemek kaşığı salamura tuz ekliyoruz, akabinde birer su bardağı üzüm sirkesi ekliyoruz.
- Kavanozlar yarısından fazlasına kadar dolmuş oluyor esasen üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzunu kaynamış soğumuş suyumuzda uygunca eritip 2 kavanozumuzun tamamı doldurup tüm kavanozlarımızın kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
- Bir gün boyunca gölgede beklettikten sonra buzdolabında aylarca saklayabilirsiniz. Üç gün sonra yemeye hazır oluyor esasen 😋🌶️ şimdiden afiyet olsun.
Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









