Çikolata Soslu Muhallebi
Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolatalı sos için;
- 1 paket hazır çikolatalı sos
- 2,5 su bardağı süt
Süslemek için;
- Dondurulmuş meyve
- Çeşitli fıstık cinsleri vb. isteğe bağlı kullanabilirsiniz
Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak güzelce karıştıralım.
- Ardından ocağa alalım ve kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirelim. (bu etapta tencerenin tabanını tutmaması için dikkat edelim!).
- Üzeri göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
- Hazırladığımız muhallebimizi kuplarımıza eşit bir halde dolduralım. Ve soğuması için kenara alalım.
- Muhallebilerimiz soğurken çikolata sosumuz için; 2 su bardağı süt ve 1 paket hazır çikolatalı sosumuzu tencereye alarak göz göz olana kadar karıştıralım.
- Göz göz olup kaynadıktan sonra birinci sıcağının çıkması için 1-2 dakika kenara alalım. (kenara aldığımız sosu kabuk tutmaması için orta ara karıştıralım. ).
- Hazır olan sosumuzuda muhallebileremizin üzerine eşit bir biçimde paylaştıralım.
- Kuplarımızı 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra,üzerini dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn♡.
Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












