Gaziantep Usulü Börek

Gaziantep Yordamı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma
  • 2 tane büyük kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı yağ

Hamuru için;

  • 1 kilo un
  • 4 bardak su
  • 1 tatlı kaşık tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Gaziantep Adabı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıymayı kavuralım, daha sonra soğanları ekleyelim ,soğanlar biraz sulanınca salçayı, karabiberi ekleyelim .
  2. Pişirdikten sonra tepsiye koyup soğumasını bekliyoruz.
  3. Daha sonra hamuru yapıyoruz.
  4. Unu,tuzu ekleyip karıştırıp azar azar suyunu ekleyelim.
  5. Daha sonra hamuru küçük yufka halinde açıp içine harcımızı koyalım.
  6. Ortadan ikiye katlayıp bıçak yardımıyla kenarlarını kesip ortadan ikiye bölelim.
  7. Daha sonra yağı kızdırıp yağda pişirelim.

Gaziantep Yordamı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında)
Karaköy Poğaçası
Kolay Tiramisu
Yumuşak Islak Kek
Kremalı Mantarlı Tavuk
Hindistan Cevizli Anne Keki
Hdabla | © 2025 |