Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle)
Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sütün kaymağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı toz krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İçine;
- 1 kase lokum
Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabının içine sütün kaymağını sıvı yağını ve şekeri alıp çırpıyoruz.
- Ardından yumurta toz krem şantiyi ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle bastırarak içine lokum koyup yuvarlıyoruz.
- 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












