Köpoğlu Mancası

Köpoğlu Mancası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet çarliston biber
  • Sıvıyağ

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Domates sosu için;

  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber

Köpoğlu Mancası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanların kabuklarını soyuyoruz.
  2. Biberleri tohumlarından ayırıp yıkıyoruz. Büyük küpler biçiminde doğruyoruz. Kızartıyoruz.
  3. 1 diş sarımsak ve küçük bir kase yoğurttan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
  4. 1 adet domatesi ikiye bölüp kabuksuz rendeliyoruz.
  5. Kızarttığımız sıvı yağdan iki yemek kaşığı üzerine ekleyerek sos tenceresine alıyoruz.
  6. Üzerine baharat ve tuzu ek edip sosunu pişiriyoruz.
  7. Servis tabağına kızarttığımız patlıcan ve biberleri koyup üzerine evvel yoğurdu sonra domates sosunu ekleyerek servis ediyoruz. ( dilerseniz maydanoz kızartıp üzerini süsleyebilirsiniz).

Köpoğlu Mancası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Pişmeyen Cheesecake
Hayali Ay Kurabiyem
Kıymalı Çökertme
Hatay Kısırı
İncirli Kahveli Enfes Tatlı
Köz Patlıcan Ezmesi
Hdabla | © 2025 |