Köpoğlu Mancası
Köpoğlu Mancası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 4 adet çarliston biber
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
Domates sosu için;
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
Köpoğlu Mancası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanların kabuklarını soyuyoruz.
- Biberleri tohumlarından ayırıp yıkıyoruz. Büyük küpler biçiminde doğruyoruz. Kızartıyoruz.
- 1 diş sarımsak ve küçük bir kase yoğurttan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- 1 adet domatesi ikiye bölüp kabuksuz rendeliyoruz.
- Kızarttığımız sıvı yağdan iki yemek kaşığı üzerine ekleyerek sos tenceresine alıyoruz.
- Üzerine baharat ve tuzu ek edip sosunu pişiriyoruz.
- Servis tabağına kızarttığımız patlıcan ve biberleri koyup üzerine evvel yoğurdu sonra domates sosunu ekleyerek servis ediyoruz. ( dilerseniz maydanoz kızartıp üzerini süsleyebilirsiniz).
Köpoğlu Mancası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















