Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 3 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı su
- Bir tutam kıyılmış dereotu
- Bir tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohut ve buğdayımız varsa ikişer su bardağı olacak biçimde kullanalım yoksa da 1 su bardağı buğday 1 su bardağı nohutu bir gece evvelden farklı kaplarda ıslayalım.
- Ertesi güne şişen nohut ve buğdayı farklı tencerelerde yüzüne geçecek kadar su ile haşlayalım.
- Suları pişerken eksildikçe sıcak ek edelim buğday haşlanınca fazla suyu kalmamış olmalı ki kalan suyu süzmek zorunda kalmayalım vitamin kaybetmesin.
- Nohutun suyu kaldıysa süzerek alalım hatta sudan geçirelim yeterlice soğutalım. (benim nohutum hazır difrizimde vardı onu kullandım).
- Derin bir kaba yoğurt, tuz ve suyu alıp karıştıralım, üzerine soğuyan bakliyatlarımızı ve kıyılmış dereotunu ekleyelim karıştıralım.
- Üzerine zeytinyağında cızlattığımız naneyide ekleyelim nefis soğuk çorbamız hazır afiyetle içelim serinleyelim❄️❄️❄️.
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









