Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı su
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohut ve buğdayımız varsa ikişer su bardağı olacak biçimde kullanalım yoksa da 1 su bardağı buğday 1 su bardağı nohutu bir gece evvelden farklı kaplarda ıslayalım.
  2. Ertesi güne şişen nohut ve buğdayı farklı tencerelerde yüzüne geçecek kadar su ile haşlayalım.
  3. Suları pişerken eksildikçe sıcak ek edelim buğday haşlanınca fazla suyu kalmamış olmalı ki kalan suyu süzmek zorunda kalmayalım vitamin kaybetmesin.
  4. Nohutun suyu kaldıysa süzerek alalım hatta sudan geçirelim yeterlice soğutalım. (benim nohutum hazır difrizimde vardı onu kullandım).
  5. Derin bir kaba yoğurt, tuz ve suyu alıp karıştıralım, üzerine soğuyan bakliyatlarımızı ve kıyılmış dereotunu ekleyelim karıştıralım.
  6. Üzerine zeytinyağında cızlattığımız naneyide ekleyelim nefis soğuk çorbamız hazır afiyetle içelim serinleyelim❄️❄️❄️.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Sağlıklı Brownie (Buzluğa Uygun – Şekersiz – Pcos Dostu)
Çocuklara Besleyici Çikolata Yapımı
Mandalinalı Jöleli Kek
Bebişlere Lor Peynir
Bu Tarife Bayılacaksınız! Orman Meyveli Kolay Pasta
Kış Sebzelerinden Fit Menü
Hdabla | © 2025 |