Nefis Patlıcan Lazanya
Nefis Patlıcan Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet küçük uzunluk patlıcan
- Patlıcanı kızartmak için gereğince yağ
İç harcı :
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet taze biber
- 6 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı karışık salça
Damak tadınıza nazaran:
- Tuz
- 1 tatlı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 kahve kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı zahter
- Yarım demet maydanoz
Nefis Patlıcan Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım, enine ince ince kıyıp (görseldeki üzere. ) tuz serpelim 1 saat kadar bekletelim.
- Yeterince suda bir yarım saat daha bekletikten sonra sudan geçirip süzdürelim, kurutalım.
- Fırın tepsisine dizelim. Gerili önlü fırca ile bol yağ sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 – 200* ısıda alt üst ayarında olma suretiyle büsbütün kızarana kadar patlıcanı pişmeye bırakalım.
- İyice kızarıp yumuşayınca fırından alalım.
- Patlıcanlar fırındayken, öbür taraftan uygun bir tavada iç harcını hazırlayalım.
- Kızgın yağın üzerinde küp küp yemeklik doğranmış soğanı, ince ince kıyılmış sarımsağı ve biberi kavuralım.
- Ardından kıymayı ek edelim. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Baharatı ek edelim iki, üç karıştıralım. Salçayı ek edelim orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyelim. 5-6 dakika daha pişirelim.
- Kaynamış olan suyu ek edelim ( su materyallerin üzerini fazla geçmemeli. ).
- Fırın tepsisine patlıcan dilimlerini dizelim.
- Patlıcanın üzerini tamamem kapatacak halde kıymalı harçtan ek edelim, bol kaşar peyniri kıymanın üzerinde gezdirelim ve üzerine tekrar patlıcan dilimleri dizelim.
- Son olarak kalan kıymalı harçı koyalım, tekrar kaşar peyniri rendesini. Kıymanın üzerine serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not. Siz istediğiniz yağı kullana bilirsiniz. Patlıcanı bol yağda kızarta bilirsiniz. Mutfak fırçası ile yaslayıp fırına atabilirsiniz. Izgarada patlıcan yumuşayana kadar ön hazırlığı yapabilirsiniz.
Nefis Patlıcan Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















